Pää kylmänä Black Fridayssa!

Sekoatko tavarataivaaseen vai teetkö vastuullisia ja laadukkaita ostoksia? Siinä on ajattelemisen aihetta tulevan Black Fridayn varalle.

Pää kylmänä Black Fridayssa!

Juuri käynnistynyt ajanjakso (Singles’ Day - Black Friday – joulu) on Suomessakin yksi vuoden kovimmista myyntipiikeistä ja moni rakentaa jo kiivaasti ostoslistaa sen varalle.

Myös kauppiaat ovat valmiina ja lähtökuopissaan. Kilpailu asiakkaista on kovaa ja tarjolle tuodaan takuuvarmoja myyntimagneetteja, joilla heidät saadaan vedetyksi omaan kauppaan.

Paytrailin tilastojen mukaan viime vuoden (2018) Black Friday ylitti ostosten määrällä mitattuna keskimääräisen perjantain 225 prosentilla. Jos mittariksi otetaan ostossummat, oli nousu peräti 280 prosenttia. Suhteellinen kasvu edellisvuoteen (2017) oli 17 prosenttia.

Kauppa käy tänäkin vuonna takuuvarmasti, vaikka pieni taloudellinen epävarmuus hiipiikin kuluttajien kukkaroihin. Onkin mielenkiintoista nähdä, jatkuuko viime vuosien kasvutahti vai alkaako se vähitellen taittua.

Vastuullisuus kiinnostaa myös verkkokaupassa

Taloussuhdanteiden ohella kuluttajien käytökseen ovat alkaneet vaikuttaa entistä selkeämmin myös ympäristö- ja vastuullisuusseikat.

Näitä asioita kannattaa miettiä myös tulevana myyntisesonkina. Tarjouksista saa tavaraa halvalla, mutta onko se ostamisen ainoa motiivi? Minkä arvon saavat tänä vuonna vastuullisuus, hiilijalanjäljen pienentäminen, tuotteiden laatu ja kestävyys?

Kuinka moni tekisi ostokset lähempää, mikäli sellainen vaihtoehto olisi selkeästi tarjolla? Suosisivatko kotimaiset kuluttajat tietoisesti suomalaista? Voitaisiinko myyntisesonkien aikana korostaa myös jakelun ja toimituksen vastuullisia vaihtoehtoja?

Trendin kääntymisestä antaa viitteitä myös Paytrailin tuore verkkokaupparaportti, jonka mukaan ostokset ulkomaisista verkkokaupoista ovat jo kääntyneet Suomessa laskuun. Viimeisten kolmen kuukauden aikana näiden kuluttajien osuus on pudonnut kaksi prosenttiyksikköä. Kiinalaiset verkkokaupat ovat menettäneet saman raportin mukaan jo 9,0 prosenttia suomalaisista asiakkaistaan.

Luvuista voi päätellä, että tästä ovat hyötyneet nimenomaan kotimaiset verkkokauppiaat.

Varaudu myyntipiikkiin ajoissa

Huippusesonkiin pitää myös osata valmistautua oikein.

Vauhdikkaasti alkanut Black Friday voi muuttua kauppiaalle todelliseksi painajaiseksi, kun odotettua suurempi kävijäpiikki tukkii palvelimen. Ja vaikka tilaukset saataisiinkin talteen, voi niiden toimittaminen määräajassa osoittautua ylivoimaiseksi. Pahimmillaan edessä on reklamaatioiden suma, imagokolhu ja asiakaskato, joka kääntää myyntisaldon miinukselle.

Iso osa vuoden tuloksesta tehdään loppuvuoden myyntisesongin aikana. Varaudutaan siis riskeihin ajoissa sekä muistetaan paikallisuuden ja laadun kasvava merkitys – näin voittavat sekä kauppiaat että loppuasiakkaat.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Turvallista ja sujuvaa maksamista verkkokaupassa

Vastaamon tietomurto nosti tietoturvan tapetille – ja hyvä niin. Aiheellisesti myös maksamisen turvallisuus on otettu mukaan tähän keskusteluun.

Kulukatto tuli ja asiakkaan tunnistautumisvaade muuttui, vaan muuttuiko sittenkään mikään?

Miten lainsäädännön päivittyneet vaatimuksen näkyvät maksamisen arjessa? Muuttunut ostoskokemus ja vanhan tutun laskun voittokulku.

Collector Bankin yrityslasku tekee ostamisesta vaivatonta

Verkkokauppiaat haluavat tänä päivänä tarjota yritysasiakkailleen kuluttajakauppaa vastaavan ostokokemuksen. Ostamisen tulee olla helppoa, nopeaa ja turvallista myös yritysasiakkaille.